Wiele osób kocha jedzenie z różnych kultur, ale wydaje im się, że aby je dostać, muszą iść do restauracji.
Prawda jest taka, że we własnej kuchni możesz poznać smak świata. Gotowanie może wydawać się przerażające, zwłaszcza jeśli próbujesz ugotować jedzenie z nieznanej kultury. Ten artykuł zawiera kilka świetnych wskazówek dotyczących gotowania. Zanim się zorientujesz, zabierzesz swoją rodzinę w podróż po świecie z gotowaniem. Dzięki wspaniałym wskazówkom kulinarnym zawartym w tym artykule będziesz gotować jak profesjonalista w mgnieniu oka.Wydobądź jak najwięcej soku z cytryn. Świeży sok z cytryny jest znacznie smaczniejszy niż ten, który pochodzi z butelki, ale czasami zaskakujące jest, jak mało soku można uzyskać z cytryny. Podgrzej cytrynę w mikrofalówce przez 20 sekund na dużej mocy. Następnie obtocz cytrynę na desce do krojenia, używając jak największego nacisku. W ten sposób uzyskasz około dwukrotnie więcej soku z cytryny, a Twoje danie będzie o wiele bardziej aromatyczne!Jedną z najlepszych rzeczy, które możesz zrobić, aby zaoszczędzić pieniądze i poprawić jakość swoich opatrunków, jest tworzenie własnych. Domowe dressingi na dłuższą metę pozwolą Ci zaoszczędzić sporo pieniędzy, a także będą smakować wspaniale, ponieważ większość składników jest naturalna i zdrowsza.Jeśli gotujesz makaron i masz dość tego samego smaku, możesz dodać odrobinę cytryny. Cytryna doda jej dodatkowego smaku, którego pragniesz, a ten dodatek jest również bardzo silnym przeciwutleniaczem. Dodanie przypraw i różnych smaków może poprawić jakość posiłków.Ugotowany indyk pięknie zamarza, podobnie jak farsz. Przygotowując duży świąteczny posiłek, upewnij się, że robisz go dużo, aby nie tylko starczyć na kanapki z indykiem, ale także cieszyć się kolejną kolacją z indyka za miesiąc lub dwa, bez całej pracy. Użyj zapasowej patelni 9″ X 13″, którą wyściełasz i podzielisz folią aluminiową na dwie lub trzy przegródki.
Pokrój trochę indyka na jedną komorę, dodaj trochę farszu do drugiej, a jeśli chcesz, resztki tłuczonych ziemniaków możesz włożyć do trzeciej komory.
Skrop sosem na wszystko, co chcesz, przykryj folią aluminiową i zamroź. Kiedy będziesz gotowy, by znów cieszyć się indykiem, a może gdy brakuje Ci czasu i nie masz pomysłów na obiad, wyjmij patelnię z zamrażarki i wstaw do piekarnika na 350 stopni. Zdejmij folię z wierzchu patelni po 45 minutach,Zmyj grzyby wilgotną szmatką. Nie umieszczaj ich pod bieżącą wodą, aby je wyczyścić. Grzyby są jak małe gąbki i włożenie ich pod kran spowoduje, że wchłoną zbyt dużo wody. Może to również wpłynąć na ich smak i czas gotowania.Aby uzyskać profesjonalnie wyglądające rezultaty podczas maczania cukierków w roztopionej czekoladzie, użyj wykałaczki, aby zanurzyć miękkie cukierki. Wciśnij wykałaczkę do kawałka cukierka mniej więcej do połowy, upewniając się, że nie przejdzie przez cukierka. Zanurz cukierek, upuść go na woskowany papier, aby ostygł, i szybko wrzuć odrobinę roztopionej czekolady na otwór utworzony przez wykałaczkę. Otwór na wykałaczkę jest teraz sprytnie wypełniony czekoladą.Podsumowując, gotowanie poza strefą komfortu jest łatwiejsze niż myślisz. Nauczyłeś się kilku świetnych wskazówek, jak gotować. Twoje podniebienie powinno być na dobrej drodze na całym świecie, a Twoje umiejętności kulinarne znacznie bogatsze. Dzięki tym przepisom i wskazówkom wkrótce będziesz gotować jak wielokulturowy profesjonalista.